Fundació Maria Ferret

La "Fundació Maria Ferret", des del mes de març de 1993, promou activitats formatives, culturals i de lleure, dins la línia del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

Gatamoix, un projecte que ja té blog

ferret | 30 Abril, 2006 17:41 | facebook.com google.com

Un dels projectes d'investigació que desenvolupa la Fundació Maria Ferret ja té blog propi.
Es tracta de Gatamoix, i fa referència a la Colònia agrícola de Gatamoix que es desenvolupà a Alcúdia entre els anys 1876-1897.


Maria Ferret i Español,
presidenta honorífica de la Fundació mallorquina que porta el seu nom
(Foto: Picalsud)

És un projecte d'investigació en el qual, des de fa un temps, la Fundació Maria Ferret destina recursos i esforços encaminats a la recuperació d'aquest petit bocí de la nostra història relativament recent.

En principi, és un blog que s'ha creat per animar gent de Ruta:
del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca,
de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya,
de la Federació d'Escoltisme Valencià
que han de fer un camp aquest estiu, precisament en aquest paratge alcudienc de Gatamoix entre els dies 28 de juliol al 6 d'agost (unes 80 persones).

S'hi poden veure, al blog Gatamoix, algunes referències històriques a l'indret que es pretén investigar.

Hi resulten particularment interessants les d'alguns exemplars d'una revista tan emblemàtica com 'Sa Marjal' que, amb el lema llatí 'Labor improbus omnia vincit', ofereix no pocs detalls relatius a Gatamoix. És el cas dels números 190, 191 i 194 de la col·lecció editada els anys XVI i XVII.

Enguany que el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca selebra el seu cinquantè aniversari, potser una bona ocasió d'endinsar-nos en la tasca de conèixer millor dades concretes de la nostra història; i que això s'arribi a fer conjuntament amb escoltes i guies d'arreu dels Països Catalans.

D'altres enllaços que informen sobre activitats ja desplegades a Gatamoix durant l'any 2005 per la Fundació Maria Ferret:


Membres del Patronat de la Fundació Maria Ferret
(Foto: Picalsud)

*** Any 2005. Història de les colònies del XIX
*** Any 2005. Voluntaris recuperen Gatamoix

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb