Fundació Maria Ferret

La "Fundació Maria Ferret", des del mes de març de 1993, promou activitats formatives, culturals i de lleure, dins la línia del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

Plataforma de Voluntariat de les Illes Balears

ferret | 27 Maig, 2006 08:40 | facebook.com google.com

Diverses entitats que treballen a l’àmbit del voluntariat han constituït recentment la Plataforma de Voluntariat de les Illes Balears.


Membres de la Plataforma de Voluntariat de les Illes Balears
(Foto: Picalsud)

Fruit d’un procés de participació que s’inicià el passat mes de novembre, diverses associacions que treballen a l’àmbit del voluntariat a les Illes Balears han constituït la Plataforma de Voluntariat de les Illes Balears.

Aquesta Plataforma té diverses finalitats:

  1. - Promoure el voluntariat a la societat, i sensibilitzar aquesta sobre el valor de les aportacions que s’hi poden fer
  2. - Intercanviar experiències de feina i facilitar la col•laboració entre els components de la Plataforma i d’altres plataformes establertes a l’Estat Espanyol
  3. - Estudiar la realitat jurídica existent i promoure en conseqüència els marcs jurídics que permetin potenciar el voluntariat
  4. - Participar de forma permanent en l’elaboració de propostes sobre polítiques i programes de voluntariat que desenvolupi l’administració a tots els nivells
  5. - Servir de marc per a la defensa dels interessos i la independència de les entitats en la seva labor de promoció del voluntariat
  6. Qualsevol altra finalitat de foment, desenvolupament i enfortiment del voluntariat.

A l’acte de constitució s’elegí la comissió executiva de la plataforma que està integrada per Josep Lluís Riera de la Fundació Maria Ferret, Xavier Torrens d’Espiral, Ulla Brita de la Fundació Projecte Jove-Projecte Home i Juana Lozano de Creu Roja Illes Balears.

Les entitats fundadores d’aquesta Plataforma són la Fundació Maria Ferret, l’Associació Amiticia, Fundació UNICEF, Fundació Projecte Jove-Projecte Home Balears, Amadip.Esment Fundació, Espiral, Fundació Kairós Acció Solidària, Metges del Món, Creu Roja Illes Balears, ONCE Illes Balears, Consell de Joventut de les Illes Balears i Associació Deixalles Sóller.

Qui vulgui obtenir-ne més informació es pot adreçar a Josep Lluís Riera 609859383.


Reunió dels membres fundadors de la Plataforma de Voluntariat de les Illes Balears
(Foto: Picalsud)

Enhorabona a l'Agrupament Pedra Viva, de Binissalem

ferret | 20 Maig, 2006 22:36 | facebook.com google.com

Divendres, dia 19 de maig, la presidenta de la Fundació Maria Ferret, Aina Benito, acompanyada de Josep LL. Riera, vocal de la Fundació, assistiren a la vila de Binissalem a la inauguració de l'exposició de fotografies i a la presentació del llibre del 25è aniversari de l'Agrupament Escolta i Guia Pedra Viva.

S'hi féu una taula rodona on la Fundació Maria Ferret, present entre els assisitents, fou convidada a presentar-se als presents (pares, amics i escoltes i guies de Binissalem) i a presentar el projecte d'investigació de Gatamoix i la trobada de Rutes que tindrà lloc el proper mes de juliol.

A la taula rodona parlaren diferents caps i caps d'agrupament de Pedra Viva.
S'hi deixà ben clar que l'Escoltisme és molt més que un estil de vida.
Tothom se sentia molt satisfet del seu pas per l'Escoltisme i, de fet, ben disposat a donar una mà i estar sempre a punt quan sigui necessari.

La gran majoria veuen a l'Escoltisme i el Guiatge actual amb un bon estat de salut i capaç d'afrontar els reptes que ben segur l'esperen en el futur.

N'Aina Benito, pesidenta de la Fundació Maria Ferret comentà la importància de cuidar les unitats dels més petits, ferrerets i llop/daines, i posar-hi al front de les mateixes els millors caps d'unitat, ja que són edats molt infuenciables i són a més el nostre futur.

Finalitzà l'acte, tot recordant que com a prova de la bona salut de l'Escoltisme i el Guiatge, es pot celebrar que l'Agrupament binissalemet compleixi enguany 25 anys, que el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca en compleixi 50 i que el proper any (2007) l'escoltisme mundial en complirà 100.

Enhorabona per l'acte i per aquests vint-i-cinc anys a tots els que han fet possible l'Escoltisme i el Guiatge al poble de Binissalem.

En nom del Patronat de la Fundació Maria Ferret.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb