Fundació Maria Ferret

La "Fundació Maria Ferret", des del mes de març de 1993, promou activitats formatives, culturals i de lleure, dins la línia del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

Una olivera al Parc de la Mar, a Palma

ferret | 26 Juny, 2006 15:50 | facebook.com google.com

Estimats escoltes i guies, una vegada més ens reunim al voltant d’un arbre i d’una pedra que representen l’ambient en el que l’escoltisme desenvolupa gran part de la seva activitat.

Amb les seves arrels en la terra, els seus troncs alçant-se per sobre dels altres éssers vius, i les seves branques i fulles cobrint els nostres caps, els arbres representen la regeneració i la pròpia vida.

L'olivera té, per totes les qualitats que reuneix, una gran riquesa simbòlica reconeguda des de fa segles.
Immortalitat, Pau i reconciliació, Resurrecció i esperança, Força, Saviesa, Fertilitat i Victoria.

La pedra, símbol del perdurable, representa el símbol de l'ésser.
La pedra sencera simbolitza la unitat i la força.
Per això, la pedra constitueix la primera solidificació del ritme del creador .

Els homes necessiten símbols per a entrar en el terreny del concret, ja que d'una altra manera no podríem entendre el perquè d’aquest arbre i aquesta pedra.
Així, el simbòlic entrarà formar part del nostre llenguatge quotidià.

Avui, amb 50 anys de història, l’escoltisme mallorquí, amb aquests símbols, vol retre homenatge a tots els escoltes i guies que durant aquest temps han treballat per la educació dels més joves, han sabut transmetre la nostra fe i han fet estimar el país.

Encoratjam als més joves a seguir fent escoltisme i transmetre els seus valors a les futures generacions per molts d’anys més.

Veniu aquí sovint i recordau.

50 anys seguits d'Escoltisme i Guiatge a Mallorca

ferret | 26 Juny, 2006 15:46 | facebook.com google.com

A la celebració de la cloenda del 50è. aniversari del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, feta a la Seu de Mallorca, dia 25 de juny de 2006, Eduard Mas, membre de l’Associació d’Antics Escoltes de Mallorca hi llegeix aquesta Monició d’entrada que, pel seu interès, es reprodueix tot seguit:

Fa uns 50 anys, ELADI HOMS ZIMMER, un home que acabava d’instal•lar-se a Mallorca, començà a reunir un grupet d’al•lots.
Amb ells anava trescant les nostres muntanyes i, jugant jugant, mesclant aventura, esforç i reflexió, re-iniciaren el gran “JOC ESCOLTA”, en el que definim com els nostres tres eixos fonamentals, L’EDUCACIÓ, EL PAÍS I LA FE.

Avui els seguidors i els hereus d’aquells humils principis, reunits en l’esplendor de la nostra SEU DE MALLORCA, testimoni vivent de set segles d’Història i de Fe, tancam el cicle d’activitats organitzades per a commemorar el 50è. aniversari del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

Som un moviment que educa segons l’evangeli de Jesús, obert a tots els joves sense distinció de raça, creences o condició social.
Animant la vida de la comunitat.
Essent Església jove.
Assumint el compromís cristià.
Fent opció per als més pobres.

Tots, assumint la llei Escolta i el compromís humà i cristià, voluntàriament expressat en la Promesa, ens hem esforçat en fer, mantenir i deixar el món un poc millor de com l’hem trobat, com deia, en el seu darrer missatge, el fundador de l’escoltisme, BADEN POWELL.

Avui els escoltes de Mallorca, els d’ahir i els d’avui, vivint el camí que volem fer millor pels més joves que ens seguiran, hem vengut a celebrar aquesta Eucaristia, aplegats a la nostra Seu, i reunits entorn al nostre Bisbe, com a cap d’aquesta Església de Mallorca.

Hem vengut per agrair al Senyor, 50 anys de vida i de projectes, d’il•lusions i de dificultats, de somnis i de realitats.

En la nostra pregaria tendrem presents els amics qui ens han deixat, sempre vius en la nostra memòria, en els records vius de tants moments.

També renovarem, mirant el futur immediat, la nostra visió de la vida i del món, fidels als nostres compromisos i a la nostra fe.

Jesús, qui es presentà com a CAMÍ, VERITAT I VIDA,
Ell que ens deixà, amb la seva PARAULA, sagraments que ens uneixen en una sola comunitat, sigui, avui i sempre, el nostre guia.

Són cinquanta anys d'Escoltisme a Mallorca

ferret | 24 Juny, 2006 17:42 | facebook.com google.com

Cinquanta anys seguits d'Escoltisme i Guiatge a Mallorca, són molts anys d'haver-hi fet feina ben feta.
Especialment en el camp del foment d'una educació que es basa en la utilització del lleure com a eina més adient per aprendre a viure en contacte directe amb la natura; per aprendre a construir un país d'una forma determinada; per aprendre a aprofundir una fe compartida.

Són moltes generacions d'infants d'ahir, avui dones i homes de Mallorca, que, d'una forma o una altra volen prestar el seu modest servei al país sencer, contribuint a refermar llaços d'unió i col·laboració arreu dels Països Catalans.

Senyor, no deixis sense empar el bell país on jo naixia...


Assistents a la missa concelebrada a la seu catedral de Mallorca
(Foto: Picalsud)

Són moltes les generacions d'infants d'ahir, avui dones i homes de Mallorca, que s'estan afanyant a usar amb total normalitat la llengua que consideren l'única llengua pròpia, la llengua catalana.

El bell país on jo naixia, aquell que sempre he d'estimar.

Són moltes les generacions d'infants d'ahir, avui dones i homes de Mallorca, que miren de transcendir el món d'aquí i volen contribuir a aixecar-lo així com va dictant pertot arreu Aquell qui reconeixen com Senyor, Amic, Company de ruta inseparable.

Aquell país que sempre he d'estimar i estimaré sia com sia.

Que la celebració d'aquest cinquantè aniversari del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca culmini a la seu catedral de Mallorca no pot sorprendre ningú: des dels seus orígens ha estat considerat un moviment d'església. De l'església més progressista de Mallorca, sobretot en temps en què resultava molt difícil qualsevol altra mostra i expressió de les llibertats cíviques.

A ta llei d'amor jo som submís. O Déu empara el meu país!


La Seu plena d'escoltes i guies de Mallorca
(Foto: Picalsud)

Les noves generacions d'escoltes i guies de Mallorca, amb l'empenta que dóna la celebració d'aquest cinquantè aniversari del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, ben segur que continuaran afanyant-se a transformar aquesta terra, la nostra terra, de la muntanya fins a la mar, de manera que esdevengui cada cop més habitable, més respectuosa amb la natura, més lligada al conjunt dels Països Catalans, més oberta a la transcendència que aporta la fe en un Déu, reconegut com a pare de tot quant viu i es mou damunt d'aquest planeta...

Cecili Buele i Ramis,
ex-Consiliari Diocesà del Guiatge de Mallorca
vicepresident de la Fundació Maria Ferret

Presentació d'un llibre de Sebastià Mesquida

ferret | 05 Juny, 2006 15:49 | facebook.com google.com

Al Centre de Cultura de sa Nostra, a Palma, dimarts, 6 de juny, a les 20:00 hores, Jaume Santandreu i Cecili Buele fan la presentació pública del darrer llibre que ha escrit Sebastià Mesquida i Sureda, i que duu per títol ‘El Déu possible’.
És el núm. 5 de la col•lecció ‘Maregassa’ de Lleonard Muntaner, Editor.


Presentadors del llibre de Sebastià Mesquida,
al Centre de Cultura de sa Nostra, Palma

(Foto: Picalsud)

En iniciar la lectura del llibre “El Déu possible”, tot d’una ens topam amb la salutació de l’autor, Sebastià Mesquida i Sureda.

traduccions: castellano english français (Segueix)

Més col•laboració entre la UIB i la Fundació Maria Ferret

ferret | 05 Juny, 2006 09:43 | facebook.com google.com

Representants de la Fundació Maria Ferret i de la Universitat de les Illes Balears, divendres, 2 de juny, mantenen una reunió i intercanvien impressions sobre el conveni de col•laboració entre totes dues institucions.

Hi assisteixen, per part de la UIB, el rector Avel•lí Blasco i la vicedegana de Relacions Exteriors, Francesca Salvà.
I, per part de la Fundació Maria Ferret el director Santi Hernaiz i els membres del Patronat Pep Lluís Riera i Eduard Mas.


Assistents a la reunió a la UIB
(Foto: P.LL.Riera)

Al llarg de l'entrevista el rector s’interessa per la tasca que desenvolupa la FMF i per aquelles accions amb les quals es pot col•laborar, manifestant la intenció de continuar endavant amb el conveni i si pot ser millorar-lo.

Es mostra molt interessat en la beca, i manifesta el seu interès a signar dintre d'un mes o un mes i mig un nou acord marc de col•laboració.

Aquesta trobada recent respon a contactes i acords presos amb anterioritat entre totes dues entitats.

A finals del mes de setembre de 1995, la Fundació Maria Ferret, representada pel seu president, Eduard Mas, i la Universitat de les Illes Balears, representada pel rector Llorenç Huguet, ratificaven l’Acord marc de col•laboració entre totes dues entitats que havia estat aprovat pel Consell Executiu universitari del dia 20 de juny de 1995, presidit pel rector Nadal Batle.

Davant l'interès comú d'ambdues institucions en la finalitat de convertir-se en elements dinamitzadors del món de l'educació i del lleure, mitjançant la promoció d'activitats i estudis dins la línia del pensament i els principis del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, adoptaven una sèrie d’acords:

 1. Establir fórmules generals de cooperació que es tradueixin en modalitats operatives.
  Aquestes modalitats han de permetre aprofitar millor els recursos humans i materials en temes comuns, afins i complementaris de mutu interès.
 2. Organitzar conjuntament cicles de conferències, debats, seminaris o tallers i també cursos divulgatius.
 3. Posar en marxa, a càrrec de la Fundació Maria Ferret, un concurs de beques d'investigació i estudi d'acord amb la línia educativa fixada per a cada curs conjuntament entre el Patronat de la dita Fundació i el Comissariat del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.
 4. Facilitar a la Fundació Maria Ferret, per part de la Universitat de les Illes Balears, personal especialitzat i de reconegut prestigi per formar part del jurat que seleccionarà i qualificarà els projectes presentats en cada convocatòria de les beques esmentades en el punt anterior.
 5. Establir entre totes dues parts signants de l'acord un conveni de formació de personal i de pràctiques que resulti beneficiós per a les persones vinculades a cada institució.
 6. Facilitar a la Fundació, per part de la UIB, la màxima difusió de totes les seves activitats.
  Al mateix temps, la Fundació establirà un sistema de descomptes en les publicacions i les activitats per a totes les persones vinculades a la UIB, ja siguin professors, estudiants o personal d'administració i serveis.
 7. Constituir una comissió mixta formada per tres representants de cada institució que es reunirà almenys una vegada cada sis mesos per avaluar les activitats en marxa i proposar-ne d'altres.
 8. Per part de la UIB, donar suport tècnic i administratiu a la Fundació en matèria informàtica, pedagògica, d'organització de congressos, elaboració de material àudio-visual i bibliogràfic, i en altres activitats que siguin del seu interès en les condicions que s'estableixin en protocols annexos a aquest conveni.

Aquell acord marc tenia una validesa de quatre anys, renovables automàticament si cap de les parts implicades no hi mostrava disposició en contra sis mesos abans que acabàs el termini esmentat.

Amb la reunió mantenguda a la UIB divendres dia 2 de juny, s'incrementen les possibilitats d'establir nous lligams de col·laboració mútua que contribueixin a enriquir el panorama socioeducatiu a l'illa de Mallorca.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb