Fundació Maria Ferret

La "Fundació Maria Ferret", des del mes de març de 1993, promou activitats formatives, culturals i de lleure, dins la línia del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

Més col•laboració entre la UIB i la Fundació Maria Ferret

ferret | 05 Juny, 2006 09:43 | facebook.com google.com

Representants de la Fundació Maria Ferret i de la Universitat de les Illes Balears, divendres, 2 de juny, mantenen una reunió i intercanvien impressions sobre el conveni de col•laboració entre totes dues institucions.

Hi assisteixen, per part de la UIB, el rector Avel•lí Blasco i la vicedegana de Relacions Exteriors, Francesca Salvà.
I, per part de la Fundació Maria Ferret el director Santi Hernaiz i els membres del Patronat Pep Lluís Riera i Eduard Mas.


Assistents a la reunió a la UIB
(Foto: P.LL.Riera)

Al llarg de l'entrevista el rector s’interessa per la tasca que desenvolupa la FMF i per aquelles accions amb les quals es pot col•laborar, manifestant la intenció de continuar endavant amb el conveni i si pot ser millorar-lo.

Es mostra molt interessat en la beca, i manifesta el seu interès a signar dintre d'un mes o un mes i mig un nou acord marc de col•laboració.

Aquesta trobada recent respon a contactes i acords presos amb anterioritat entre totes dues entitats.

A finals del mes de setembre de 1995, la Fundació Maria Ferret, representada pel seu president, Eduard Mas, i la Universitat de les Illes Balears, representada pel rector Llorenç Huguet, ratificaven l’Acord marc de col•laboració entre totes dues entitats que havia estat aprovat pel Consell Executiu universitari del dia 20 de juny de 1995, presidit pel rector Nadal Batle.

Davant l'interès comú d'ambdues institucions en la finalitat de convertir-se en elements dinamitzadors del món de l'educació i del lleure, mitjançant la promoció d'activitats i estudis dins la línia del pensament i els principis del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, adoptaven una sèrie d’acords:

 1. Establir fórmules generals de cooperació que es tradueixin en modalitats operatives.
  Aquestes modalitats han de permetre aprofitar millor els recursos humans i materials en temes comuns, afins i complementaris de mutu interès.
 2. Organitzar conjuntament cicles de conferències, debats, seminaris o tallers i també cursos divulgatius.
 3. Posar en marxa, a càrrec de la Fundació Maria Ferret, un concurs de beques d'investigació i estudi d'acord amb la línia educativa fixada per a cada curs conjuntament entre el Patronat de la dita Fundació i el Comissariat del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.
 4. Facilitar a la Fundació Maria Ferret, per part de la Universitat de les Illes Balears, personal especialitzat i de reconegut prestigi per formar part del jurat que seleccionarà i qualificarà els projectes presentats en cada convocatòria de les beques esmentades en el punt anterior.
 5. Establir entre totes dues parts signants de l'acord un conveni de formació de personal i de pràctiques que resulti beneficiós per a les persones vinculades a cada institució.
 6. Facilitar a la Fundació, per part de la UIB, la màxima difusió de totes les seves activitats.
  Al mateix temps, la Fundació establirà un sistema de descomptes en les publicacions i les activitats per a totes les persones vinculades a la UIB, ja siguin professors, estudiants o personal d'administració i serveis.
 7. Constituir una comissió mixta formada per tres representants de cada institució que es reunirà almenys una vegada cada sis mesos per avaluar les activitats en marxa i proposar-ne d'altres.
 8. Per part de la UIB, donar suport tècnic i administratiu a la Fundació en matèria informàtica, pedagògica, d'organització de congressos, elaboració de material àudio-visual i bibliogràfic, i en altres activitats que siguin del seu interès en les condicions que s'estableixin en protocols annexos a aquest conveni.

Aquell acord marc tenia una validesa de quatre anys, renovables automàticament si cap de les parts implicades no hi mostrava disposició en contra sis mesos abans que acabàs el termini esmentat.

Amb la reunió mantenguda a la UIB divendres dia 2 de juny, s'incrementen les possibilitats d'establir nous lligams de col·laboració mútua que contribueixin a enriquir el panorama socioeducatiu a l'illa de Mallorca.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb