Fundació Maria Ferret

La "Fundació Maria Ferret", des del mes de març de 1993, promou activitats formatives, culturals i de lleure, dins la línia del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

Són cinquanta anys d'Escoltisme a Mallorca

ferret | 24 Juny, 2006 17:42 | facebook.com google.com

Cinquanta anys seguits d'Escoltisme i Guiatge a Mallorca, són molts anys d'haver-hi fet feina ben feta.
Especialment en el camp del foment d'una educació que es basa en la utilització del lleure com a eina més adient per aprendre a viure en contacte directe amb la natura; per aprendre a construir un país d'una forma determinada; per aprendre a aprofundir una fe compartida.

Són moltes generacions d'infants d'ahir, avui dones i homes de Mallorca, que, d'una forma o una altra volen prestar el seu modest servei al país sencer, contribuint a refermar llaços d'unió i col·laboració arreu dels Països Catalans.

Senyor, no deixis sense empar el bell país on jo naixia...


Assistents a la missa concelebrada a la seu catedral de Mallorca
(Foto: Picalsud)

Són moltes les generacions d'infants d'ahir, avui dones i homes de Mallorca, que s'estan afanyant a usar amb total normalitat la llengua que consideren l'única llengua pròpia, la llengua catalana.

El bell país on jo naixia, aquell que sempre he d'estimar.

Són moltes les generacions d'infants d'ahir, avui dones i homes de Mallorca, que miren de transcendir el món d'aquí i volen contribuir a aixecar-lo així com va dictant pertot arreu Aquell qui reconeixen com Senyor, Amic, Company de ruta inseparable.

Aquell país que sempre he d'estimar i estimaré sia com sia.

Que la celebració d'aquest cinquantè aniversari del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca culmini a la seu catedral de Mallorca no pot sorprendre ningú: des dels seus orígens ha estat considerat un moviment d'església. De l'església més progressista de Mallorca, sobretot en temps en què resultava molt difícil qualsevol altra mostra i expressió de les llibertats cíviques.

A ta llei d'amor jo som submís. O Déu empara el meu país!


La Seu plena d'escoltes i guies de Mallorca
(Foto: Picalsud)

Les noves generacions d'escoltes i guies de Mallorca, amb l'empenta que dóna la celebració d'aquest cinquantè aniversari del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, ben segur que continuaran afanyant-se a transformar aquesta terra, la nostra terra, de la muntanya fins a la mar, de manera que esdevengui cada cop més habitable, més respectuosa amb la natura, més lligada al conjunt dels Països Catalans, més oberta a la transcendència que aporta la fe en un Déu, reconegut com a pare de tot quant viu i es mou damunt d'aquest planeta...

Cecili Buele i Ramis,
ex-Consiliari Diocesà del Guiatge de Mallorca
vicepresident de la Fundació Maria Ferret

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb