Fundació Maria Ferret

La "Fundació Maria Ferret", des del mes de març de 1993, promou activitats formatives, culturals i de lleure, dins la línia del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

Fèlix Martí, antic escolta català, presenta llibre al monestir de la Real

ferret | 23 Juliol, 2006 10:26 | facebook.com google.com

L'Obra Cultural Balear juntament amb el Grup Blanquerna fan la presentació pública d'un llibre força interessant: al Claustre del Monestir de la Real , dimecres, dia 26 de juliol, a les 20:30 hores

El títol del llibre és ben expressiu: Diplomàtic sense estat.

L'autor no és cap altre que Fèlix Martí i Ambel (Barcelona, 1938).

fmf

Un d'aquells antics escoltes catalans de la dècada dels anys 60 que s'afanya a deixar aquest món una mica millor d'així com l'hem trobat

Format en filosofia, esdevé un gran defensor de drets, com el de l'autodeterminació de la nació catalana, del diàleg interreligiós, de la cultura de la pau i les minories lingüístiques, d'enfrontar-se a l'escàndol de la pobresa extrema, d'establir un model de desenvolupament sostenible, de garantir els drets humans...


Fèlix Martí, al centre,
entre Damià Pons i Jaume Mulet, president de l'OCB

(Foto: Picalsud)

A banda de treballar aferrissadament en l'àmbit del diàleg i la interconnexió entre les diverses visions i perspectives polítiques catalanistes, també promou iniciatives de renovació dins l'església catòlica, dirigeix durant una dècada el Centre UNESCO Catalunya, rep el guardó de la medalla UNESCO dels Drets Humans, etc.

Els qui hem tengut l'oportunitat de retrobar-nos cada any -des que en fa uns quants- a les Jornades de l'Opinió Catalana que amb tant d'encert dirigeix i impulsa Fèlix Martí, estam en condicions de garantir a qui vulgui acostar-se al Monestir de la Real -per escoltar allò que hi diu, comprar-ne el llibre i llegir allò que escriu-, que no solament no s'empenedirà d'haver-ho fet, sinó que s'hi enriquirà força.

L'extensa entrevista de 4 pàgines que surt publicada al suplement dominical Presència el 23 de juliol de 2006, n'és una bona presentació.

Com també l'article que publica Tomeu Martí,dissabte, 22 de juliol de 2006, al Diari de Balears.


En el marc incomparable
del Claustre del Monestir de la Real

(Foto: Picalsud)

D'altres enllaços sobre Fèlix Martí:

+ + + Algunes fotos de l'encontre
+++ H L'Opinió Catalana
+++ L'Opinió Catalana
+++ Fèlix Martí, president de l'Opinió Catalana
+++ Butlletins i Jornades
+++ Diplomàtic sense estat. Article de Tomeu Martí al DdB 22/07/2006

Comentaris

Una ressenya

Partal comenta "Diplomàtic sense estat" | 23/07/2006, 16:00

Vicent Partal, al seu blog "Mails per a Hipàtia", fa referència al llibre.

L'autor en fa cinc cèntims

Fèlix Martí: Introducció a les Memòries | 23/07/2006, 16:06

Un retall: "els ciutadans hem de treballar en el nostre àmbit com si fos el més important per la vida col·lectiva; mai no sabrem la transcendència real de les nostres activitats i fins i tot dels nostres pensaments".

són d'agrair

Rosa | 23/07/2006, 17:04

Sempre són d'agrair enllaços com aquestss que et permeten d'accedir al que escriu Fèlix Martí: "Quan era jove, als anys cinquanta i seixanta del segle XX i gràcies a la meva activitat a l'escoltisme, vaig descobrir paisatges dels Països Catalans que em van produir la sensació de viure en una terra meravellosa..."
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb