Fundació Maria Ferret

La "Fundació Maria Ferret", des del mes de març de 1993, promou activitats formatives, culturals i de lleure, dins la línia del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

Centenari del Moviment Escolta i Guiatge

ferret | 29 Juliol, 2007 09:09 | facebook.com google.com

Amb el lema Un món, una promesa, enguany se celebra arreu del món el Centenari de l'Escoltisme. Arreu dels Països Catalans, també a Mallorca, se celebra de formes diverses que el Moviment Escolta compleix cent anys.

Tot recordant que entre l'1 i el 9 d'agost de l'any 1907 es munta a l'illa de Brownsea, a Dorset (Regne Unit) el primer campament escolta liderat pel fundador de l'Escoltisme Lord Robert Baden-Powell.

El fundador de l'Escoltisme i el Guiatge neix a Londres l'any 1857 i mor a Nyeri (Kènia) l'any 1941, després d'haver escampat arreu del món un moviment de gent jove, que s'organitza entorn d'uns eixos educatius que intenten preparar-la per deixar aquest món una mica millor d'així com l'han trobat en nàixer.

La Llei i la Promesa escolta esdevenen peces fonamentals en el model de vida que hom pretén d'anar adoptant, a través del treball en equip, el contacte directe i freqüent amb la natura, l'actitud de servei a la gent i al país, la visió transcendent del món, etc.

A l'actualitat hi ha més de 28 milions d'escoltes -al·lots i al·lotes- repartits per tot el món.

escoltisme

Als Països Catalans l'Escoltisme i el Guiatge són presents des dels inicis del segle XX. A l'illa de Mallorca, gràcies a l'empenta de la família Homs-Ferret s'hi implanta l'any 1954.

La Fundació Maria Ferret, que porta el nom de la dona catalana que viu a l'actualitat a Barcelona i que a la dècada dels anys 50 acompanya Eladi Homs en la implantació fructífera a les Illes Balears i Pitiüses del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, s'uneix a aquesta celebració mundial, donant suport a les iniciatives que s'hi promouen: Els Regals per a la Pau, l'albada del Moviment Escolta, la 21a Jamboree Scout Mundial a Hylands Park (Chelmsford, Regne Unit), la Caravana de la Pau (França-Benin-Dakar passant per Barcelona l'1-3 d'agost de 2007), conferències, xerrades, trobades, etc.

Per al Moviment Scout Catòlic -MSC-, que entre d'altres aspectes remarca el caràcter transcendent del món i la humanitat des d'una perspectiva cristiana, en escampar i difondre pertot arreu el que s'anomena la Pregària Escolta, apunta que es faci realitat aquí a la terra allò que cerca la gent que aspira a transformar-la en “el cel nou i la terra nova on regni la justicia”:

Senyor Jesús,
que venguéreu al món per salvar els homes
i ensenyar-los a ser bons i a fer el bé,
ensenyau-nos a ser sempre generosos,
a estimar-vos i servir-vos com vos mereixeu,
a estimar i servir el proïsme per amor a Vós,
a estimar i servir el país més que a nosaltres mateixos,
a ajudar els seus fills a tractar-se amb cor de germans,
a no tenir por de cap esforç ni sacrifici pel bé dels altres,
a donar-nos sense mirament,
a treballar sense pensar en el repòs ni en el plaer,
i a no cercar cap altra recompensa
que la de saber que feim sempre
la vostra santa voluntat.

Des dels cada cop més nombrosos Agrupaments Escoltes mallorquins també sorgeixen iniciatives diverses encaminades a celebrar festivament aquesta efemèride que representa el Centenari de la creació del Moviment Escolta i Guiatge.

SEMPRE A PUNT!
TANT COM PUC!

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb