Fundació Maria Ferret

La "Fundació Maria Ferret", des del mes de març de 1993, promou activitats formatives, culturals i de lleure, dins la línia del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

Gent mallorquina a Nova York: Fira Mundial de Músiques de la Mediterrània

ferret | 03 Setembre, 2007 20:34 | facebook.com google.com

Un dels patrons de la Fundació Maria Ferret està damunt fulla, aquests dies, degut a l'organització d'una activitat cultural sense precedents en la història: Antoni Torrens aconsegueix que la colla de Dimonis d'Albopàs, entre d'altres, actuïn al Parc Central de Nova York.

Els dimonis i xeremiers de sa Pobla promocionen Balears a Nova York, actuant en el marc del New York World Festival dedicat enguany a la Mediterrània.

De la mà d'Antoni Torrens, president de l'Associació Albopàs de sa Pobla, i l'entusiasme d'un grup de joves neix aquesta colla de dimonis de sa Pobla, que participa el 16 de setembre de 2007 a la Fira Mundial de Músiques de la Mediterrània al Parc central de Nova York.


Antoni Torrens, portant la Flama de la Llengua
a la Diada per la Llengua i l'Autogovern,
organitzada l'any 2007 per l'Obra Cultural Balear
a la Plaça Major de Palma

A l'entrevista que se li fa i que surt publicada al núm. 126 de Sa Plaça, de dia 31 d'agost de 2007, desvetlla que el disc de Sant Antoni és l'origen d'aquesta eixida a Nova York.

1. Una representació dels dimonis d'Albopàs a Nova York és un fet que no s'esperava entre vosaltres, com va sorgir aquesta convidada als Estats Units?

L'any passat aquesta fira de músiques ètniques es va realitzar a Sevilla on música Blau (Xocolat), portaren un disc de músiques de Sant Antoni que va produir fa quatre anys Albopàs i que s'ha distribuït molt bé amb la revista sa Plaça. Al disc hi ha fotografies dels dimonis, xeremiers, etc. Productors de música de l'organització del World Music Institute es sentiren interessats amb el que veren al disc. De tot d'una es posaren en contacte amb l'Institut d'Estudis Baleàrics per contactar amb nosaltres i ens convidaren per aquest any anar a Nova York al Festival que dediquen a les músiques mediterrànies.

2. Una vegada a Nova York, quin serà el vostre paper allà?

Nosaltres partim cap als Estats Units el 14 de setembre fins dia 17. El festival es realitza dia 16 al Central Park de Nova York i a les 3 de la tarda els sis xeremiers que són d'altres indrets de l'illa, com Sineu, Palma, Sencelles, Son Roca i els vuit tamorers poblers actuaran pel cercavila dins el recinte del Central Park anomenat Summerstage.

3. Heu rebut alguna ajuda o subvenció pel viatge?

En principi no intervé cap organisme burocràtic que ens hagi ajudat a donar-nos a conèixer al festival en el que participam. Però l'Ajuntament de sa Pobla i la Conselleria de Turisme ens paga el viatge i l'estada. El president d'Estudis Baleàrics Sebastià Serra i el conseller de Turisme Francesc Buils ens acompanyaran durant tot el trajecte.

4. Quines altres propostes o representacions es poden trobar al festival americà?

A part de la nostra representació dels dimonis d'Albopàs, també hi haurà representacions de Grècia amb les actuacions de Chris Tiktapanidis i Amalia...

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb