Fundació Maria Ferret

La "Fundació Maria Ferret", des del mes de març de 1993, promou activitats formatives, culturals i de lleure, dins la línia del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

VII Trobada d'antics escoltes dels Països Catalans

ferret | 27 Setembre, 2007 16:16 | facebook.com google.com

Enguany que se celebra el centenari de l'Escoltisme, les Associacions d'Antics Escoltes d'arreu dels Països Catalans celebren la seva VII Trobada.
Ho fan els dies 12, 13 i 14 d'octubre.

Com en totes les que s'han celebrat anteriorment, gent de Mallorca fa comptes de fer-s'hi present. Tota la pàgina 5 del butlletí núm. 172 que edita l'Associació d'Antics Escoltes de Mallorca, Noves, es dedica a aquest esdeveniment i a la programació dels actes que hi són previstos.

Es tracta de la VII Trobada d'Antics Escoltes dels Països Catalans, que s'inicia a Barcelona divendres dia 12 d'octubre, a la seu d'Òmnium Cultural, on es fa l'acte de recepció i benvenguda adreçada a la gent que hi acudeixi en representació de les entitats escampades arreu del Principat de Catalunya, les Illes Balears i Pitiüses, i el País Valencià.

En una taula rodona força concorreguda, hi intervenen ponents diversos que parlen sobre la influència que ha tengut l'Escoltisme en la societat civil: passat, present i futur. Moderats per Joan Millan, president del grup Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans, és previst que hi intervenguin Gal·la Cortadellas, ex-comissària general de MEG; Francesc Homs, ex-conseller de la Generalitat de Catalunya; o Fèlix Martí, ex-president de Pax Romana i de Centre UNESCO de Catalunya.

Després d'efectuar una visita cultural al monestir de Sant Cugat del Vallès, es fa una reunió d'intercanvi d'experiències entre les entitats representades, a la seu de Minyons Escoltes i Guies, a Valldoreix.

L'endemà, dissabte 13 d'octubre, s'organitza una sortida cap a Montserrat, on es visita la Sagristia i les dependències de l'Escolania, s'hi dina, s'hi celebra l'Eucaristia amb motiu del Centenari de l'Escoltisme, presidida pel Dr. Martínez Sistach, s'hi visita el museu i es realitza el comiat de la VI Trobada d'Antics Escoltes.

Se n'allarga el programa fins diumenge, 14 d'octubre, amb una opció que comporta visita guiada a la Sagrada Família i a l'Ajuntament de Barcelona.

Tot plegat, un cap de setmana ben intens per a aquella gent que temps enrere va viure de prop el que comportava ser Escolta o Guia als Països Catalans i que hores d'ara s'integra en una de les nombroses associacions d'Antics Escoltes, com és el cas de Mallorca.

Qui en pot donar més noves és el seu responsable, Eduard Mas, sempre delitós de rebre suggeriments i comunicacions a anticsescoltes@megm.org.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb