Fundació Maria Ferret

La "Fundació Maria Ferret", des del mes de març de 1993, promou activitats formatives, culturals i de lleure, dins la línia del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

Fundació Maria Ferret: campanya bons solidaris

ferret | 04 Juny, 2009 17:38 | facebook.com google.com

El bon company i amic escolta Josep Lluís Riera Moll, president de la Fundació Maria Ferret, difon aquest escrit que queda reproduït en aquest blog, amb la finalitat que hi trobi el ressò que es mereix una iniciativa solidària com la que s'hi apunta:

"La Fundació Maria Ferret es constituí, ara fa més de quinze anys, amb la finalitat de convertir-se en un element capaç de dinamitzar el món de la cultura, l’educació i el lleure, mitjançant la promoció d’activitats i estudis en la línia del pensament i principis del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, associació a la qual està vinculada i de la qual neix.

El funcionament de la Fundació Maria Ferret es vertebra a partir de beques d’actuació o d’investigació, en la realització de projectes amb l’objectiu de crear nous recursos humans i materials, en la convocatòria d’un premis anuals i en la gestió d’unes finques que possibiliten als escoltes, les guies i la població en general un acostament a la natura i un lloc adient per a la realització de les activitats de lleure alhora que constitueixen la seva principal font d’ingressos.

Ara bé tots som conscients que la crisis actual també ens afecta, a nosaltres i a totes les entitats sense ànim de lucre, perquè si bé en moments com aquests és quan més se’ns demanda dels nostres serveis (aportació de voluntaris, serveis i projectes que possibilitin la formació per l’entrada al món laboral, millora de la formació en general, etc..) és quan menys diners hi ha per tots aquests projectes.

Els darrers anys la Fundació Maria Ferret ha fet un esforç important per mantenir el nivell de projectes, beques i, sobretot, del manteniment i administració de les finques: professionalitzant els serveis, fent obres de millora i incorporant una web de reserves pionera a la nostra comunitat.

Actualment la Fundació Maria Ferret té quatre finques, dues en propietat i dues cedides en ús, que permeten fer activitats de natura i lleure pels joves i nins del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, així com també per tots els grups , escoles, que també duen a terme formació en espais de natura i lleure.

Aquesta passa cap a la professionalització dels serveis de les finques, ha permès detectar un dèficit estructural que es concreta en un insuficient marge econòmic per cobrir els necessaris costos d’aquesta etapa.

Tot això ha fet que per mantenir els serveis i les inversions de millora de les finques necessitem més crèdit, que és difícil d’aconseguir en aquest moments de les entitats financeres, i per això precisem de l’ajuda de socis, amics, companys i coneguts.

En moments com aquests pensam que invertir en lo social és tornar a recordar els valors que imperen dintre dels escoltes i les guies. No podem confiar sols en els bancs, les administracions i en els sistemes tradicionals perquè ja hem vist que són els primers en ajustar els comptes i això el moviment associatiu ho viu amb preocupació.

Ara més que mai necessitam comptar amb la teva col·laboració i ho feim amb la posada en circulació d’uns bons solidaris. Aquests tenen un valor nominal de 50 euros, que la Fundació Maria Ferret retornarà per sorteig anual en un termini màxim de deu anys i dels que se’n podran adquirir els que cada persona i/o entitat estimi oportú. Aquesta emissió de bons solidaris permetrà constituir un fons de maniobra, ara per ara insuficient, per cobrir la necessitat actual de finançament i dur a terme l’activitat de les finques que ,per altra banda, ja està en marxa.

No cal dir que agraïm per endavant la teva aportació que farà que poguem millorar la feina que feim a la Fundació alhora que quedam oberts a donar-te les explicacions que consideris necessàries.

Si ho consideres també pots fer-te soci de la Fundació Maria Ferret, el teu esforç ens permetrà aportar més i millors recursos a les nostres activitats.

Una cordial salutació.

Josep Lluís Riera Moll
President de la Fundació Maria Ferret

Comentaris

Re: Fundació Maria Ferret: campanya bons solidaris

Lorena Maza | 02/09/2009, 10:04

Buenos dias,
Solo les molesto en sus vacaciones porque qiero hacer la reserva en internet en algun albergue pero queria saber a que distancia de la playa estan el de son serra de marina o el de alcudia, muchas gracias.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb