Fundació Maria Ferret

La "Fundació Maria Ferret", des del mes de març de 1993, promou activitats formatives, culturals i de lleure, dins la línia del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

La pèrdua irreparable d'un bon amic i gran home, Antoni Pagès i Dalmau

ferret | 07 Desembre, 2005 18:02 | facebook.com google.com

El bon amic i company de ruta, Antoni Pagès i Dalmau, qui fou excel•lent Delegat Diocesà de l’Escoltisme a Mallorca, ens acaba de deixar i se n’ha anat cap a la casa pairal...

M’ho acaba de comunicar na Ramona, la seva esposa.
L’enterren al cementeri de Calvià divendres, dia 9 de desembre, a les 11 del matí.
El mateix divendres, a les 19:30 hores, a l’església parroquial de Calvià li fan el funeral, que ha de presidir mossèn Joan Darder, antic rector de la parròquia de l’Encarnació.

Un funeral que, com Antoni Pagès desitja, s’ha de celebrar al més pur estil escolta:
com pertoca als vells pelegrins que van fent via, als forasters d’arreu del món, als qui estan segurs que a l’altra vida els ha d’acollir Déu piadós.

Durant un bon grapat d’anys, -fins i tot més enllà del temps que despleg la tasca de consiliari diocesà- m’uneixen uns forts llaços d’amistat profunda amb un Toni que, com a cap de l’Escoltisme a Mallorca, no es cansa mai de repetir per pa i per sal, oralment i per escrit, -amb la irònica profunditat de qui sap molt bé allà on és, d’allà on ve i allà on va- que Mallorca necessita dones i homes fortament marcats per l’esperit de l’Escoltisme, que facin tot el que estigui al seu abast per contribuir a deixar-la una mica millor d’així com l’han trobada en nàixer.

I, sens dubte, en Toni ha fet molt en aquest sentit. Molt més del que hom pugui imaginar, arreu dels Països Catalans.

En informar sobre la concessió del Premi Maria Ferret a una persona que s’hagi distingit dins el Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca per la seva dedicació i entrega a l’Escoltisme i al Guiatge mallorquí, molt encertadament explica Santi Hernàiz, al núm. 43 de SOCA. Revista d’Escoltisme i Guiatge (desembre 2004), els motius pels quals s’ha triat precisament Antoni Pagès i Dalmau.

”El senyor Pagès fou la persona que va substituir Eladi Homs al front de la direcció de l’Escoltisme a Mallorca.
Fou Comissari del Moviment Escolta de Mallorca entre els anys 1969 i 1975.
Delegat Diocesà fins a 1978.
Tresorer del Moviment Scout Catòlic (MSC) a l’àmbit de l’Estat espanyol.
President de Càritas Diocesana de Mallorca.
Visqué una època de l’Escoltisme mallorquí molt particular, els darrers anys del franquisme, a més de destacar el valor que tenia el Moviment en aquells moments.
Defensor incondicional del nostre país i de la nostra llengua catalana.
Persona creient i plenament convençuda de la capacitat educadora de l’Escoltisme, va saber continuar amb molt de seny la tasca que havia començat Eladi Homs".

Que el Déu, pare de tots els qui habitam aquest planeta Terra, l’hagi acollit amb els braços ben oberts... molt poc temps després que també ens ha deixat aquell altre bon company de fatigues i de lluites, a qui dèiem i anomenàvem Pep Toni Fuster.

Que descansin en pau!

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb